MUZEJA VIRTUĀLO APMEKLĒTĀJU LEDUSSKULPTŪRAS UN GLEZNAS

Šī ziema mūs lutināja ne tikai ar bagātīgām kupenām, bet arī skaistiem dabas veidotiem mākslas darbiem - saulē vizošām lāsteku virtenēm, sasalušām ūdenskritumu gleznām un rakstiem un pārsteigumiem neierastās vai sen neredzētās ainās ūdenstipju tuvumā. Un, lai arī ar dabas spēlēm sacensties nevar, mūsu radošais gars nav zudis arī ziemas spelgonī un Latviju pāršalcis pašdarināto ledusskuptūru un gleznu vilnis, līdzās dažādu formu un izmēru sniegavīriem, kaķiem un sievām rotājoties dažādiem ziedu un citu motīvu rakstiem.

Muzeja darbinieki ir priecīgi, kā arī teic sirsnīgu paldies tiem, kuri ne tikai rotājuši savus dārzus un pagalmus, bet paguvuši arī dalīties ar saviem radošajiem ledusdarbiem fotogrāfijās!
Īpašs paldies Gundegai Deģei un Ikšķiles Brīvajai skolai, kā arī Dacei Jurcēnai, Ārijai Bērziņai, Ilzei Bētiņai un Elitai Survilo.
Ledusgleznas un aizvien saulainākās dienas atgādina - straujāk vai lēnāk, bet ziemas un citi ledi sāk kust un nāk pavasaris ar jaunu ziedēšanu, pārmaiņām un jaunām iespējām!

PĀRGĀJIENA MARŠRUTS - OGRES KANGARI

Piedāvājam izstaigāt pārgājiena maršrutu, kas ļaus labāk iepazīt kalnus Ogres pilsētā. Aplūkojiet fotoattēlu galeriju un iepazīstieties ar stāstu muzeja mājaslapā  vai “Facebook” vietnē. Lūkojoties vēsturiskajos attēlos, varēsit salīdzināt, kā pilsēta laika gaitā mainījusies.

Esam iezīmējuši maršrutu karšu pārlūkā "BalticMaps".

Pieejams arī “GPX” fails, kas ērti lietojams LVM GEO mobilajā lietotnē.

Kopējais kartē iezīmētais pārgājiena garums ir 14 kilometri (7 kilometri -  Pārogrē un 7 kilometri - Ogres centrā un Jaunogrē).

Pārgājiena maršruts vijas cauri gan urbānajai pilsētas daļai (ar asfalta, bruģa un grants segumu), gan zaļajai zonai (parku celiņiem un gājēju iestaigātām meža takām bez speciāla labiekārtojuma).


Ikviens arī tiek aicināts izpildīt uzdevumu – atminēt krustvārdu mīklu. Tās atminējumi atrodami vietās, kurām cauri ved pārgājiena maršruts. Mīklas atrisinājumu var iesniegt muzejam klātienē vai sūtot uz e-pasta adresi ogresmuzejs@ogresnovads.lv. Ikvienam mīklu minēšanas dalībniekam sarūpēts neliels muzeja gatavots tematisks suvenīrs – kalendārs ar Ogres Kangaru kalnu ilustrāciju (pieejams, ierodoties muzejā).