Ogres muzejā - lielākā izstāde Latvijā par senlaiku telefoniem

18. augustā  Ogres Vēstures un mākslas muzejā atvēra lielāko izstādi Latvijā par senlaiku telefoniem „Telefoni Vidzemē”.  Apmeklētājiem  šajā dienā bija īpaša iespēja  noklausīties Valda Hofmarka stāstījumu  par telefonu  lietošanas pirmsākumiem  Latvijā un Vidzemē.

Telekomunikāciju inženieris, inženierzinātņu doktors Valdis Hofmarks senlaiku telefonus kolekcionē jau 35 gadus - viņa kolekcija ir plašākā un nozīmīgākā Latvijā, kura izsmeļoši vēsta par telefonijas vēsturi mūsu valstī. Hofmarka kolekcijā ietilpst ne tikai 140 telefona aparāti, bet arī fotogrāfijas, tehniskā literatūra un telefonu grāmatas.  Valdis Hofmarks ir Zviedrijas Telefonu kolekcionāru biedrības biedrs kopš 1999. gada.

Izstādē „Telefoni Vidzemē” Ogres Vēstures un mākslas muzejā  apskatāmi gandrīz 80 sienas un galda telefona aparāti, kādus lietoja Latvijas teritorijā laika posmā no aptuveni 1895. gada līdz Otrā pasaules kara beigām. Lielākā daļa ekspozīcijas ir kolekcionāra V. Hofmarka kolekcija,  neliels skaits eksponātu ņemts no Ogres Vēstures un mākslas muzeja krājuma.