Ogres muzejā – izstāde no krājuma gleznu „zelta fonda”

Pašā vasaras pilnbriedā Ogres Vēstures un mākslas muzejā pārliecinoši sevi pieteikusi jauna izstāde „Kārlis Hūns un citi. Gleznas no muzeja krājuma”. Tajā vienkopus skatāmi gan Latvijas kultūras dzīvē atpazīstamu mākslinieku, gan glezniecības vecmeistaru darbi. Līdzās viņiem – nezināmu autoru, kā arī nekad plašākai publikas apskatei agrāk neizlikti darbi.

„Plānojot un atlasot darbus šai izstādei, vēlējos parādīt mūsu krājuma vērtīgāko, varētu teikt „zelta fondu”, stāsta Ogres Vēstures un mākslas muzeja izstāžu kuratore Dagnija Vegnere

Izstādē kopumā skatāmi 32 darbi no Ogres Vēstures un mākslas muzeja krājuma: gan madlienieša Kārļa Hūna, Taurupē dzimušā Vilhelma Purvīša, scenogrāfa un gleznotāja no Ikšķiles novada Jāņa Kugas, teātra dekoratora Oskara Norīša un grafiķa, pastmarku un naudas zīmju veidotāja, Ogres pilsētas ģērboņa autora Kārļa Krauzes, gan daudzu citu autoru darbi. 

Ogres Vēstures un mākslas muzeja mākslas kolekcija  veidojusies kopš muzeja pirmsākumiem 1981. gadā un mērķtiecīgi tikusi papildināta ar mākslinieku novadnieku gleznojumiem un grafikām. Darbi muzejā nonākuši gan kā dāvinājumi, gan kā pirkumi. Lielu ieguldījumu mākslas kolekcijas komplektēšanā sniedzis mākslas zinātnieks ogrēnietis Pēteris Savickis.