"Upe"

Ogres Vēstures un mākslas muzejā - izstāde, kurā vienuviet profesionālo redzējumu par tēmu „Upe” savos darbos gleznās, grafikās un instalācijās prezentē profesionāli mākslinieki no Baltijas valstīm: Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.  Šī izstāde būs kā ieskaņa daudzveidīgajai Ogres pilsētas svētku „Dzīve ir upe” norisei un ļaus uz lietām un jēdzieniem palūkoties daudzveidīgāk, radošāk, dziļāk.

Izstādē „Upe” apvienojušies mākslinieki – domubiedri - Antanas Obcarskas (Lietuva), Giedre Riškute (Lietuva), Nele Zirnīte (Latvija), Agnija Ģērmane (Latvija), Linda Dombrovska (Latvija), Laura Feldberga (Latvija),  Signe Vanadziņa (Latvija), Peeter Krosmann (Igaunija). Daži no viņiem tikušies mākslas simpozijos Lietuvā, Latvijā un Indijā, daži pievienojas tikai tagad.

Tikšanās dienā ar izstādes „Upe” māksliniekiem, apmeklētājiem bija iespēja noskatīties starpdisciplināro mākslu grupas „Ideagnosis” performanci „Tumšā upe”. Starp citu – šajā grupā darbojas arī viena no šīs izstādes māksliniecēm – Laura Feldberga.